Home Iridologie Sclerologie Nutritie Contact

Nutritia face obiectul principal al starii noastre de sanatate, dupa cum stim cu totii. Desigur, nu este usor sa te abtii de la anumite pofte sau obiceiuri, dar daca suntem bine informati si constientizam aceste lucruri, cu siguranta vom fi mai atenti la ceea ce ne face rau.

O nutritie sanatoasa inseamna "o minte sanatoasa, intr-un corp sanatos"

Pentru aceasta as dori sa subliniez doi factori esentiali in alimentatia umana, pe care nu se prea pune accent si anume: APA ALCALINA si ENZIMELE.

 

 

APA ALCALINA este unul dintre factorii principali ai sanatatii, un real antioxidant. Nu vom fi sanatosi niciodata daca nu dam importanta consumului de apa care trebuie sa fie intr-un echilibru adecvat acid -alcalin.

Nu trebuie uitat faptul ca 70% din organismul nostru este apa, ca zilnic pierdm 2-2,5 l prin procesele fiziologice si apa este cea care asaneaza organismul de toxine si substante chimice. Are rol neutralizant al acestor substante si a acizilor depozitati in organism.

Se tot vorbeste despre acei" radicali liberi" in exces, care nu sunt altceva, decat agenti chimici multiplicatori ai celulelor nesanatoase si care sunt raspunzatori de aparitia cancerului

Apa alcalina are rol neutralizant ai acestor agenti acizi depozitati in organism, ii distruge, protejaza celulele si improspateaza circulatia sanguina

ENZIMELE, sunt considerate MEDICAMENTELE VIITORULUI si sunt un alt factor important in alimentatie. Se gasesc in plante si sunt asemanatoare cu cele umane, fiind indispensabile supravietuirii organismelor vii.

Au rol in refacerea, imbunatatirea si mentinerea sanatatii, determina digestia, imunitatea, detoxifierea si ajuta la regenerarea celulara.

Desi suntem dotati cu aceste enzime mai mult decat este necesar, deoarece mancam mancare gatita, in care nu se gasesc enzime, digestia consuma mai multa energie, astfel in timp, organismul pierzandu-si din rezistenta.

Este incredibil cate probleme rezolva aceste enzime si cu toate acestea, nu li acorda atentia cuvenita.

Daca acesti doi factori sunt luati in considerare in stilul nostru de viata problemele se pot rezolva cu mult mai multa usurinta.

 

                        Maria Nicolaev: Nutritie - Iridologie - Sclerologie - Masaj Reflexogen - Auricoloterapie.